Életmód

Az ausztrál emberek (ozzik – ahogy magukat hívják) életstílusában érdekesen keveredik az északi, angolszász megbízhatóság, megfontoltság valamint a déli, barátságos, ellazultabb hozzáállás. Híresek ‘laid-back’ (‘laza, nyugodt ‘) mentalitásukról.

A napsütés és az egészséges, stressz-mentes élet megnyugtatóan hat a sietős európaiakra is!

Az ausztrál életmód szerves része a testmozgás. A délutáni futás szinte “népbetegség”, a különböző számunkra extrém sportolási lehetőségek (szörfözés, búvárkodás, vitorlázás…stb.) pedig mindenki számára elérhetőek. Az ausztrál életszemléletet igazolja még, hogy az ausztrálok között van a legkevesebb dohányos!

Az egészséges életmódhoz természetesen hozzátartoznak a friss halakból, tengergyümölcseiből készült ételek is, amelyeket akár a hangulatos “fish-market”-eken is elfogyaszthatunk.

Mivel minden nemzet konyhája képviselteti magát az éttermek, gyorsbüfék végeláthatatlan rengetegében, nincs is igazán tipikus ausztrál étel, leszámítva persze a fenséges cheese-cake-et és mud-caket!

Az evésnél maradva, természetesen meg kell említenünk a tipikus ausztrál barbeque helyeket, amelyeket megtalálhatunk a tengerpartok, kiránduló helyek, parkok területén és ingyenesen igénybe vehetünk.

Étvágyunkat fokozandó, a friss sülteket leöblíthetjük Ausztrália híres boraival (Shiraz, Chardonnay…)

Hagyományaikat tekintve az angolszász kultúra hatását érezhetjük, a karácsonyi ajándékot tehát a télapó hozza karácsony napjának reggelén, a szentestét pedig általában különböző pubokban, szórakozóhelyeken a barátaikkal töltik az emberek. A legtöbb ünnep csúcspontja azonban mindig a közös barbeque-zás!

Az ausztrál életstílust nagyon könnyű megszokni és megszeretni, ami érthető is. Ki ne szeretne napsütésben, tengerpart közelében, nyugodt légkörben élni?

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Ön sikeresen feliratkozott!

}

NYITVATARTÁS

hétfő-szerda: 8.30-16.30
csütörtök: 8.30-18.00
péntek: 8.30-15.30

TELEFON

telefon: (+36 1) 323-0760
mobil: (+36 70) 940-6874
fax: (+36 1) 323-0759

IRODA

1125 Budapest,
Szilágyi E. fasor 10.
info@acehu.com

ÍRJON ÜZENETET! MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLUNK.

Pin It on Pinterest