Vízum

Az Ausztráliába való beutazás vízumköteles.

Turistavízum

  • Maximum 12 hónapos tartózkodás, illetve maximum 12 hetes tanulás esetén.
  • Legális munkavégzésre nem jogosít fel.
  • Elektronikus turistavízum ára: 10 000 Ft., az ügyintézés ideje: 2-14 nap

Szükséges dokumentumok:
Az alábbi dokumentumokra csak akkor van szükség, ha a Követség kéri őket.

  • Igazolás megfelelő anyagi háttérről (pl.: bankszámlakivonat, utazási csekk ill. bármely személy vagy szervezet által vállalt anyagi garancia igazolása)
  • Munkahelyi igazolás, amely tartalmazza, hogy mennyi a fizetése, mennyi szabadságot kapott, és hogy a munkaviszonya az engedélyezett szabadság letelte után is megmarad
  • Vállalkozó esetében: a cég működésével kapcsolatos dokumentumok (pl.: vállalkozói igazolvány, cégbírósági bejegyzés)
  • Igazolás az oktatási intézménytől a tanulói jogviszonyról (ha tervezett utazása tanítási időszakra esik, az igazolásnak tartalmaznia kell, hogy az iskola beleegyezett tanulmányai elhalasztásába)
  • Ha rokonát vagy ismerősét látogatja meg: bizonyíték, hogy meghívója ausztrál állampolgár vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik Ausztráliában, illetve egy nyilatkozat arról, hogy biztosítja az Ön szállását, ellátását, anyagi támogatását, és garantálja az Ön hazatérését mielőtt tartózkodási engedélye lejárna.
  • 18 év alatt: születési anyakönyvi kivonat; ha az egyik vagy mindkét szülő nélkül utazik, a nem utazó szülő(k) beleegyezése (a szülőnek személyesen fel kell keresnie a Nagykövetséget, hogy ezt a nyilatkozatot megtegye vagy közjegyző előtt tesz nyilatkozatot)
  • 70 év felett: háziorvos igazolása arról, hogy egészségi állapota kielégítő az utazáshoz
  • Repülőjegy-helyfoglalás
  • Érvényes útlevél

Tanulóvízum

  • 12 hétnél hosszabb távú tanulás esetén.
  • Mindaddig meghosszabbítható amíg, oktatásban részesülünk Ausztráliában (akár évekig is).
  • Legálisan, a tanfolyam mellett heti 20 órát lehet dolgozni.
  • Tanulóvízum ára: 610 AUD, ügyintézés ideje: 21 nap

Szükséges dokumentumok:

  • Tanuló vízum kérelem (levélforma), az Ausztrál Nagykövetség Vízum Osztályának címezve magyar nyelven (mivel foglalkozik, miért szeretne Ausztráliába menni, miért szeretne az adott tanfolyamon részt venni, jövőbeni tervei, miért kell majd hazajönnie. / család, munka… stb. /)
  • Repülőjegy foglalás (nem kötelező!)
  • Iskola visszaigazolása
  • Bankszámla kivonat 3 hónapra visszamenőleg, amin rajta van a következők alapján számítandó megélhetési költség (kint töltendő hónapok száma x havi 1550 AUD+ repülőjegy költsége, kb. 2000 AUD)
  • Családtagok esetén a következőképpen alakulnak a megélhetési költségek (házastárs után havi: 545 AUD, egy eltartott gyermek után havi: 310 AUD, minden további eltartott gyermek után havi: 235 AUD). Ez a nem utazó családtagokra is vonatkozik! Amennyiben gyerek is utazik, rá 1 évre 8000 AUD iskolázási költséggel kell még számolni.
  • Nyilatkozat az anyagi támogatásról (ha nem saját a bankszámla)
  • Legmagasabb iskolai végzettség igazolása eredetiben (érettségi bizonyítvány, diploma… stb.)
  • Iskolából igazolás a tanulói jogviszonyról, halasztásról vagy
  • Munkahelyi igazolás (mióta dolgozik ott, milyen pozícióban)
  • Jövedelemigazolás
  • A Nagykövetség nem fogad el ingatlan vagy ingóság eladásából származó bevételt!
  • 3 db igazolványkép (1 a követségnek + 2 az orvosnak)
  • Születési anyakönyvi kivonat (18 éves aluliak esetén)
  • Házassági anyakönyvi kivonat (ha házas)
  • Ingatlanról tulajdoni lap, eredeti (csak, ha van a nevén)
  • Jármű forgalmi másolat (csak, ha van a nevén)
  • Cég társasági szerződése, eredeti (ha saját vállalkozása van)
  • Nyelvvizsga bizonyítvány angol nyelvből (ha vizsgázott korábban)
  • Másik szülő engedélye, beleegyezése (18 éves kor alatt)
  • Korábbi ausztrál vízumok (ha volt már vízumelbírálása)
  • Érvényes útlevél
  • Vízumdíj (610 AUD)

Kötelező:

  • Előzetes orvosi vizsgálat (25 000 Ft)

Mivel a vízum kiadását igen szigorú feltételekhez kötik, igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni a sikeres elbírálás érdekében.

2009. május 25-től Budapesten megszűnt az Ausztrál vízumosztály. A magyar állampolgárok vízumkérelmét Ausztriában bírálják el.
A bécsi Ausztrál Követség elérhetőségei:

2-4 Mattiellistrasse
A-1040 Vienna, Austria
Tel.: 0043 1 506 740
Fax: 0043 1 513 2908

További információért kattintson www.immi.gov.au-ra.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Ön sikeresen feliratkozott!

}

NYITVATARTÁS

hétfő-szerda: 8.30-16.30
csütörtök: 8.30-18.00
péntek: 8.30-15.30

TELEFON

telefon: (+36 1) 323-0760
mobil: (+36 70) 940-6874
fax: (+36 1) 323-0759

IRODA

1125 Budapest,
Szilágyi E. fasor 10.
info@acehu.com

ÍRJON ÜZENETET! MINDEN LEVÉLRE VÁLASZOLUNK.

Pin It on Pinterest